Het Pure-label

Consumenten eten steeds bewuster. Dat is geen hype, maar een blijvende ontwikkeling. Er is steeds meer behoefte aan verantwoorde voeding. En dat zet door. Mede daarom voeren wij al jaren het Pure-label. Producten met dit label bevatten geen declarabele allergenen, geen MSG, geen fosfaten en een minimale hoeveelheid zout. Echt pure producten dus!

Image-block

Smaak als uitgangspunt

Bij de ontwikkeling van het Pure-label is voor Verstegen smaak altijd het uitgangspunt geweest. Hoe kunnen producten nog puurder gemaakt worden, zonder concessies te doen aan smaak? Het Pure-label was het antwoord:

– Geen declarabele allergenen: veel voorkomende allergieën zijn reacties op melk, ei, vis, schaaldieren, noten, pinda, soja of sesamzaad.
– Vrij van MSG: MSG (mononatriumglutamaat) is wellicht de bekendste smaakversterker. Bij verhoogde inname kan een overgevoeligheidsreactie optreden bij een hiervoor gevoelige groep mensen.
– Minimaal zoutgebruik: te veel zout eten kan leiden tot een hoge bloeddruk. Een hoge bloeddruk verhoogt de kans op hart- en vaatziekten.

Image-block

Nieuw: puurder en smaakvoller

Toch kan puur altijd puurder. Dat bewijst Verstegen met het vernieuwde Pure-label. Naast de eerder genoemde toevoegingen, zijn nu ook alle additieven, die niet meer gebruikt mogen worden in vleesbereidingen, verwijderd. Bovendien is het gebruik van suikers en aroma’s verder geminimaliseerd. Tegelijkertijd is de smaak sterk verbeterd door het gebalanceerde gebruik van kruiden en specerijen. Dit zorgt voor een enorme smaakverbetering en dus ook voor een nieuwe dosering. Het resultaat is een label dat nog beter past bij de behoefte van de bewuste consument. Puurder en smaakvoller.

Image-block

Pure, de nieuwe standaard

Het vernieuwde Pure-label is het antwoord op gezondheidstrends, op de internationale behoefte van zoutreductie in producten en houdt rekening met voedselallergieën en -intoleranties. Het vormt bovendien de leidraad voor alle nieuwe ontwikkelingen en productconcepten van Verstegen. Zo helpt Verstegen alle food professionals om de mooiste smaken te creëren met de puurste ingrediënten. En laat de kruidenspecialist zien dat verantwoord en lekker heel goed samengaan.

Image-block