Veiligheidswaarschuwing sesamzaad

Naar aanleiding van de berichten van de NVWA heeft Verstegen besloten het advies te volgen om uit voorzorg producten met sesamzaad afkomstig uit India uit de handel te halen. De reden hiervan is dat bepaalde partijen sesamzaad uit India geëxporteerd zijn die mogelijk te veel ethyleenoxide bevatten.

 

In enkele van onze producten (mixen en sauzen) is sesamzaad uit India verwerkt. Deze producten bevatten mogelijk een lage concentratie ethyleenoxide. Volgens de NVWA heeft deze lage concentratie geen acuut risico voor de gezondheid. Omdat Verstegen geen risico neemt en de hoge kwaliteit wil waarborgen, roepen wij producten met sesamzaad terug volgens het beleid van de NVWA.

 

Onze huidige voorraden zijn geblokkeerd en worden de komende weken weer opgebouwd.

Om welke producten gaat het?

Bekijk via onderstaande button de producten met bijbehorende houdbaarheidsdatum, EAN-nummer en artikelnummer worden teruggeroepen:

 

Overige producten zijn nog steeds van de allerbeste kwaliteit, zoals u van Verstegen gewend bent, en kunnen gewoon worden gebruikt. Artikelen met sesamzaad die niet genoemd zijn in onderstaand overzicht, kunnen ook nog steeds gebruikt worden.

 

Mocht u één van deze producten in uw bezit hebben, dan kunt u deze weggooien of naar ons retour sturen. Om artikelen te retourneren kunt u telefonisch contact opnemen met Customer Support via +32(0)15 21 09 75 of mail naar info@verstegen.be

 

Voor inhoudelijke vragen is ons kwaliteitsmanagement bereikbaar op:

 

– A. Groffen – QA Manager +31 (0)10 245 51 34
– M. Albus – QS Manager +31 (0)10 245 52 96

Lees hier om welke producten het gaat