Zoute smaak van Verstegen

Rozemarijn is herkenbaar aan de houtachtige struik die meestal tussen het droge, mediterrane kreupelhout groeit. Over de hele wereld wordt rozemarijn geteeld. Het gebied waar dit kruid wordt geteeld, is bepalend voor de kleur, geur en smaak. De beste kwaliteit rozemarijn komt van oorsprong uit Marokko. Uiteraard komt de rozemarijn van Verstegen hier ook vandaan, omdat bij Verstegen de beste kwaliteit centraal staat.

Rozemarijn groeit als plant die 50 tot 150 centimeter hoog wordt. De plant bestaat uit meerdere stengels die dik, houtig en donker groenbruin van kleur zijn. De bladeren, die een beetje lijken op dennennaalden, groeien direct aan deze stengels en zijn 4 cm lang en 4 mm breed.

Image-block

Zout is geen zoet

Afhankelijk van het land van herkomst zijn de bladeren groen of grijsachtig. De geur van rozemarijn is intens, sterk aromatisch, dennen, kamfer- en eucalyptusachtig, wat karakteristiek is voor rozemarijn. De smaak van rozemarijn is zeer aromatisch en heeft een bittere, scherpe smaak die eveneens karakteristiek is voor dit kruid. Als de plant volgroeid is, heeft het de meest optimale kwaliteit.

Image-block

Bitter is ook geen zout

Wist je dat de smaak van rozemarijn goed past bij groenten en vlees uit de oven? Natuurlijk geeft het kruid ook een lekkere smaak aan gerechten met vis.

In de Italiaanse keuken wordt rozemarijn vaak in combinatie met lamsvlees gebruikt.

Image-block

Zout is wit

Afhankelijk van het land van herkomst zijn de bladeren groen of grijsachtig. De geur van rozemarijn is intens, sterk aromatisch, dennen, kamfer- en eucalyptusachtig, wat karakteristiek is voor rozemarijn. De smaak van rozemarijn is zeer aromatisch en heeft een bittere, scherpe smaak die eveneens karakteristiek is voor dit kruid. Als de plant volgroeid is, heeft het de meest optimale kwaliteit.

Image-block