Wortelsalade

Deze wortelsalade is op smaak gebracht met de Middle East specerijenmengeling Yedi Baharat. Deze Turkse mengeling bevat onder andere komijn, kruidnagel, nootmuskaat, kardemom en munt.

  • Bereidingstijd: -
  • Oventijd: -
  • Aantal Personen: 4
  • Categorieën: Bijgerechten, Lunch, Salades, Voorgerechten

Bereidingswijze

  1. Snijd de wortel brunoise en snipper de sjalot.
  2. Smelt de boter in een pan en fruit hierin de sjalot, voeg de wortel, suiker en Verstegen Middle East – Yedi Baharat toe.
  3. Blus af met de witte wijn en laat stoven tot de wortel beetgaar is en laat uitlekken.
  4. Snijd de koriander fijn en meng met de crème fraîche. Garneer desgewenst met koriander.
  5. Maak de afgekoelde wortel aan met een deel van de crème fraîche en breng op smaak met Verstegen Zout en Verstegen Witte Peper.
  6. Plaats de salade in een steker, garneer met frisee, tahooncress en shiso purper en serveer met de overige crème fraîche.

Ingrediënten

– 1 sjalot
– 600 g paarse wortel
– 30 g boter
– 30 g suiker
– 1 dl witte wijn
– 100 g crème fraîche
– 5 g koriander
– frisee
– tahooncress
– shiso purper
Verstegen Witte Peper
Verstegen Zout
Verstegen Middle East – Yedi Baharat