Vlinderhaantjes

Toonbankvriendelijke variant op de vlinderkip Verkooptip Van oorsprong is de vlinderkip/haantje heel populair in Mexico. Binnen dit thema is het leuk om dit in pakket aan te bieden met wraps of taco's en guacamole (gekochte guacamole kan je pimpen met Spicemix del Mondo Guadalajara Aardappel in de schil met de Classic Sliceable nacho cheese sauce of Classic Sliceable blue stilton sauce.

  • Categorieën:

Bereidingswijze

  1. Werk voor het vlinderen van gevogelte steeds met een speciale gevogelteschaar, zo bekom je een veel mooier eindresultaat.
  2. Het vlinderen met een mes is minder doeltreffend.
  3. Leg de haantjes met de poten naar beneden voor je neer.
  4. Voel met de vingers waar de ruggengraat precies loopt en snij aan beide zijden langs de ruggengraat zodat je die er kan uithalen.
  5. Haal eventuele stukjes bot weg en draai de kip om.
  6. Leg je handen bovenop elkaar op de kip en kraak de haantjes zodat je deze nu helemaal plat kunt leggen.
  7. Strijk de vleeskant helemaal in met de World Grill Mexican madness.
  8. Schuif de vleugels onder de haantjes.

TIP VOOR DE TOONBANK

Vermeld bij de vlinderhaantjes: mooier garen, sneller en gecontroleerder grillen, knapperig vel.

Ingrediënten

  • 1kg jonge haantjes/piepkuiken
  • 40g World Grill Mexican madness

ANDERE TOP SMAAKCOMBINATIES VOOR VLINDERHAANTJES

  • World Grill Spanish harbour
  • World Grill chicken classic
  • World Grill African sunshine
  • World Grill ginger-lemon & chili