Vissoep uit Fez

De Middle East specerijenmengeling Lhatria Fasia geeft de soep een verfijnde smaak. Deze mengeling bevat onder andere laos, karwijzaad, kurkuma en saffraan, typische smaken uit het Midden-Oosten.

  • Bereidingstijd: -
  • Oventijd: -
  • Aantal Personen: 10
  • Categorieën: Lunch, Soepen, Voorgerechten

Bereidingswijze

  1. Pel de uien en de knoflook. Snijd de venkel en stoof aan in olijfolie samen met Verstegen Middle East – Lhatria Fasia en de Verstegen Saffraan.
  2. Voeg de tomaatjes toe en blus met de pastis. Laat vervolgens even uitdampen.
  3. Voeg de visbouillon, Verstegen Gevriesdroogde Tijm en Verstegen Laurierblad toe en laat rustig sudderen, gedurende 45 minuten.
  4. Laat de kokkels heel kort garen, filter het sap en voeg toe aan de bouillon. Laat de vis even meegaren.
  5. Bak de langoustines kort aan.
  6. Serveer de soep met de zeevruchten.
  7. Garneer desgewenst met koriander.

Ingrediënten

– 2 L visbouillon
– 10 langoustines of gamba’s
– 1 kg zeevruchten (kokkels, mesheften, mosselen, …)
– 1 kg stevige witte vis
– 2 sjalotten
– 3 teentjes knoflook
– 1 venkelknol
– 4 tomaten
– verse koriander
– 1 scheutje Pastis (optioneel, kan vervangen worden door 2 stuks Verstegen Steranijs)
– olijfolie
Verstegen Middle East – Lhatria Fasia
– 12 stuks Verstegen Saffraan
– 2 stuks Verstegen Laurierblad
Verstegen Gevriesdroogde Tijm