Slavink

Een slavink is gehakt in de vorm van een rolletje, omwikkeld met spek. Deze wordt in de traditionele Hollandse keuken gegeten samen met aardappelen en groenten, ook wel AVG'tje genoemd. Met dit recept maak je eenvoudig een lekkere slavink voor in de vitrine.

  • Categorieën: Bijgerechten, Hoofdgerechten

Bereidingswijze

  1. Maak de varkensbuik winkel klaar.
  2. Vouw deze in de lengte dubbel en vries de varkenssnippers aan.
  3. Draai de licht aangevroren varkenssnippers door de 8 mm plaat.
  4. Voeg het water van max. 2 graden Celsius toe en meng door de varkenssnippers tot dit is opgenomen.
  5. Vermeng de Kruidenmix voor Slavink zonder paneermeel door het gehakt.
  6. Voeg de Budget Binding Vero toe en vermeng tot alles goed is verdeeld.
  7. Draai het deeg door de 3 mm plaat.
  8. Meng tot voldoende binding.
  9. Vorm rolletjes van circa 80 gram.
  10. Braad de slavink rondom bruin in de boter, laat deze circa 15 minuten rustig verder garen.

Ingrediënten

– 2 kg varkenssnippers (max 30% vet)
– 400 g varkensbuik z/b z/z
– 54 g Kruidenmix voor Slavink
– 100 g water (van 2 graden Celsius)
– 60 g Budget Binding Vero