Sandwich gerookte eendenborst

Deze feestelijke sandwich is op smaak gebracht met de Spicemix del Mondo - Nordic, een kruiden- en specerijenmix met smaken uit Scandinavië. De sandwich met eendenborst is een heerlijk gerecht om te serveren bij de lunch. Zet het gerecht ook eens op het kerstmenu.

  • Bereidingstijd: -
  • Oventijd: -
  • Aantal Personen: 1
  • Categorieën: Lunch

Bereidingswijze

  1. Schil de pastinaak en frituur er chips van.
  2. Snijd de rode biet in parten, besprenkel met olijfolie en rooster in de oven voor 20 minuten op 200 graden.
  3. Bestrijk de boterham met de grove mosterd.
  4. Plaats hier rucola open beleg met plakjes gerookte eendenborst.
  5. Garneer met de cranberry compote, partjes geroosterde rode biet, pastinaak chips en tahooncress.
  6. Bestrooi naar smaak met de Verstegen Spicemix del Mondo – Nordic

Voor de cranberry compote:

  1. Breng de cranberries met suiker, sinaasappelrasp en -sap aan de kook.
  2. Blijf roeren tot de besjes open zijn geknapt en het een geleiachtige substantie is (+/- 10 min).
  3. Breng op smaak met Verstegen Spicemix del Mondo – Nordic

Ingrediënten

– 1 snede grof bruin brood
– 1/2 pastinaak
– 1 tl grove mosterd
– rucola
– 1 rode biet
– plakjes gerookte eendenborst
– tahooncress
Verstegen Spicemix del Mondo – Nordic

Voor de cranberry compote:
– 150 g cranberries
– 50 g suiker
– 1 sinaasappel (rasp + sap)
Verstegen Spicemix del Mondo – Nordic