Bereidingswijze
- Leg de sneetjes spek dakpansgewijs over elkaar. Voor minieme vetweergave, leg het vetgedeelte over het vorige speksneetje.
- Snij de varkenshaasjes in de lengte, net niet middendoor.
- Leg open over het spek.
- Bestrijk de bovenkant met de World Grill mediterrané.
- Bestrooi met de gehakte pistachepitten.
- Bedek met de mozzarella en strijk deze ook even in met de World Grill mediterrané.
- Vouw de varkenshaas toe en rol stevig in het spek.
- Bind mooi op met katoenkoord en presenteer op schotel.
- Maak met 1 haasje spiesen.
TIPS
• Varkenshaasje kan zeker ook op zijn geheel op de BBQ. Na het garen even laten rusten en mooi versnijden. Leg een combi van brochettes en gehele haasjes in de toonbank.
• Als extra kan je hamsnippers op de kaas leggen & zongedroogde tomaatjes. Mozzarella kan je vervangen door een streekkaas, jonge kaas of Halloumi.
TIP VOOR DE VAKMAN
Voor een verfijnde zachte pekel:
1 kg varkenshaasjes
15 g pekelmix: zout voor vacuüm zouten
(1 kg
Colorozozout + 100 g
Schinkenlob)
Varkenshaasjes inwrijven met het zout.
Vacuüm trekken en 3 dagen laten liggen. (halverwege eens omdraaien)
Ingrediënten
- varkenshaasjes, licht gepekeld
- plakjes mozzarella
- gerookt spek, fijngesneden
- World Grill mediterrané
- gehakte pistachepitten
- gekookte ham