Monkey balls

Peru is onderdeel van Latijns-Amerika en de Peruaanse invloeden komen daarom ook terug in de BBQ-inspiratie van dit jaar. Voor deze monkey balls is de Kruidenmix Peru gebruikt, die perfect past bij dit gerechtje van de barbecue. Serveer de spies van monkey balls met de Classic Oranje brulsaus.

  • Categorieën: Bijgerechten, Hapjes, Hoofdgerechten, Lunch, Voorgerechten

Bereidingswijze

  1. Vermeng het gehakt met de Parmezaanse kaas, de Binding Vero en de Kruidenmix Peru.
  2. Rol balletjes van circa 25 gram in een plakje mager rookspek.
  3. Rijg 3 monkey balls op 2 Bamboosticks gunshaped 180 mm.

Saus-combinatietip: Classic Oranje brulsaus

Ingrediënten

– 1 kg gehakt (70% varken/30% rund)
– rookspek mager (in plakken)
Bamboosticks gunshaped 180 mm
– 100 g Parmezaanse kaas (schilfers)
– 30 g Binding Vero pure
– 30 g Kruidenmix Peru