Jambalaya

Heerlijke jambalaya die je gemakkelijk kunt maken met dit recept. Alle benodigdheden heb je direct bij de hand en Verstegen producten kunnen direct besteld worden als je deze nog niet op voorraad hebt.

  • Categorieën: Hoofdgerechten

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui, snijd de paprika en bleekselderij in brunoise.
  2. Kook de rijst.
  3. Kook 500 ml water en wel de Jambalaya Melange hier 10 minuten in.
  4. Fruit de ui en voeg de overige groente toe. Meng de fruits de mer erdoor en voeg de Kruidenolie Samba en Kruidenmix Cajun toe.
  5. Voeg de gekookte rijst toe, bak kort en maak af met de Uiensnippers Gebakken.
  6. Warm de jambalaya op in de magnetron of bak in een koekenpan.
  7. Serveer de jambalaya met gemarineerde kipvleugels en focaccia.

Ingrediënten

– 1 kg rijst (Basmati)
– paprika (groen)
– 200 g bleekselderij
– 150 g rode ui
– 175 g Jambalaya Melange
– 5 g  Kruidenmix Cajun (met zout)
– 50 ml Kruidenolie Samba
– 100 g Uiensnippers Gebakken
– 500 ml water
– 600 g fruits de mer