Gao bao met pork belly

Verstegen Guilt Free Piri Piri - gebruikt om het buikspek mee te glaceren - bevat alleen van nature aanwezige suikers; er worden dus geen suikervervangers of zoetstoffen gebruikt. Deze saus is bekroond tot 'Beste Introductie 2018' door Out-of-Home Shops!

  • Bereidingstijd: -
  • Oventijd: -
  • Aantal Personen: 4
  • Categorieën: Hapjes, Hoofdgerechten, Lunch

Bereidingswijze

  1. Marineer het buikspek met de Verstegen Chinese 5-spice en zout, plaats in de oven op 120 graden tot de gewenste garing.
  2. Meng de Ediks Gember met honing.
  3. Snijd de komkommer in plakken en leg in de Ediks Gember.
  4. Haal het buikspek uit de oven, glaceer met de Verstegen Guilt Free Piri Piri en plaats terug in de oven en verhoog de temperatuur naar 200 graden.
  5. Stoom de gao bao en vouw open.
  6. Haal de komkommer uit de Ediks Gember en plaats op 2 bladeren roodlof, vul hiermee de gao bao.
  7. Snijd de buikspek in plakken, beleg de gao bao hiermee en bestrooi met de gebakken uitjes.

Variatietip:
Het buikspek kan goed sous-vide bereid worden. Marineer het buikspek met de Verstegen Chinese 5-spice en zout, vacumeer en gaar voor 8 uur op 58 graden. Haal het buikspek na 8 uur uit het vacuüm, glaceer met de Verstegen Guilt Free Piri Piri en plaats in een oven van 200 graden.

Ingrediënten

– 4 stuks gao bao (zwart)
– 400 g buikspek
– 3 g Verstegen Chinese 5-spice
– 6 g zout
– 8 bladeren roodlof
– 4 tl gebakken uitjes
– 1/2 komkommer
– 1 dl Ediks Gember
– honing
Verstegen Guilt Free Piri Piri