Verstegen Guilt Free Piri Piri - gebruikt om het buikspek mee te glaceren - bevat alleen van nature aanwezige suikers; er worden dus geen suikervervangers of zoetstoffen gebruikt. Deze saus is bekroond tot 'Beste Introductie 2018' door Out-of-Home Shops!
Variatietip:
Het buikspek kan goed sous-vide bereid worden. Marineer het buikspek met de Verstegen Chinese 5-spice en zout, vacumeer en gaar voor 8 uur op 58 graden. Haal het buikspek na 8 uur uit het vacuüm, glaceer met de Verstegen Guilt Free Piri Piri en plaats in een oven van 200 graden.
– 4 stuks gao bao (zwart)
– 400 g buikspek
– 3 g Verstegen Chinese 5-spice
– 6 g zout
– 8 bladeren roodlof
– 4 tl gebakken uitjes
– 1/2 komkommer
– 1 dl Ediks Gember
– honing
– Verstegen Guilt Free Piri Piri