Gamba's Piri Piri

Gamba is de verzamelnaam voor een groep tropische reuze zeewatergarnalen. Als de kop van de gamba is verwijderd worden gamba's ook wel scampi's genoemd. Serveer deze pittige gamba's met wokgroenten en een saus van Verstegen Guilt Free Piri Piri in een pappadum voor een bijzondere twist aan je gerecht.

  • Bereidingstijd: -
  • Aantal Personen: 4
  • Categorieën: Hoofdgerechten, Voorgerechten

Bereidingswijze

  1. Snijd de rode ui in halve ringen, de tomaten in parten, de wortel in halve plakken en de paprika julienne.
  2. Bak de gamba’s kort en zet apart.
  3. Bak de groenten en voeg de tomatenpuree toe.
  4. Blus af met witte wijn en visbouillon.
  5. Stoof kort gaar en voeg de Verstegen Guilt Free Piri Piri toe.
  6. Breng aan de kook en schep de gamba’s erdoor.
  7. Serveer in de pappadum en garneer met Verstegen Spicemix del Mondo Piri Piri en basilcress.

Ingrediënten

– 4 pappadums
– 500 g gamba’s (gepeld)
– 1 rode ui
– 1 tomaat
– 1 wortel
– 3x 1/2 paprika (3 kleuren)
– 2 el tomatenpuree
– 1 dl witte wijn
– 1 dl visbouillon
– 4 laurierbladeren
– basilcress
Verstegen Spicemix del Mondo Piri Piri
Verstegen Guilt Free Piri Piri