Escargots in zonnige kruidenboter
Sharing apero
bbq en ovenklaar
- Aantal porties:
6porties
- Categorieën:
Vlees
Deel dit recept op social media
Bereidingswijze
- Verdeel de escargots over de schaaltjes.
- Meng alle overige ingrediënten onder de boter:
Meng de boter eerst met de Spicemix del Mondo chimichurri, knoflook, paneermeel, verse peterselie, tabasco en zout. Roer er dan de pijpajuin en zongedroogde tomaat onder.
Test op smaak en voeg desgewenst wat extra Spicemix del Mondo chimichurri of zout toe.
- Verdeel de kruidenboter over de schaaltjes.
- Zet de schaaltjes in de toonbank met enkele escargots duidelijk zichtbaar of plaats bij de schaaltjes enkele escargothuisjes.
TIPS
• Gebruik tabasco jalapeño in plaats van de klassieke rode tabasco.
• Het recept van de zonnige kruidenboter kan perfect als tip om als boter op tafel te zetten.
• Ook heerlijk als kruidenboter bij grill gerechten.
Ingrediënten
- (6 schoteltjes van 12 escargots)
- 6 dozijn escargots uit blik
- 6 Spaanse tapasschoteltjes (crème brûlée schaaltjes)
- 720 g (6x120 g) zachte roomboter
- 20 g Spicemix del Mondo chimichurri
- 10 g zout
- Tabasco, naar smaak
- 50 g verse peterselie, gehakt
- verse knoflook geperst of Knoflook granulaat
- 100 g Paneermeel blank
- 50 g pijpajuin, fijngesneden
- 100 g zongedroogde tomaat, fijngesneden