Eendenborst

Dit specerijenmengsel uit Fez van o.a. saffraan, laos, karwijzaad en kurkuma leent zich erg goed voor de meest verfijnde en feestelijke gerechten. Serveer deze malse eendenborst met groene asperges, batonettes en taugé.

  • Aantal Personen: 4
  • Categorieën: Hoofdgerechten, Voorgerechten

Bereidingswijze

  1. Snijd de ui en knoflook.
  2. Snijd de eendenborst in op het vet en kruid met Verstegen Middle East – Lahtria Fasia.
  3. Bak de ui en knoflook en blus af met het herfstbock bier.
  4. Kook deze op en voeg de gevogelte jus toe.
  5. Rasp de sinaasappel en voeg deze toe aan de saus.
  6. Bak de eendenborst krokant en laat rusten.
  7. Brand de asperges, snijd de batonettes en roerbak de taugé.
  8. Snijd de eendenborst in plakken.
  9. Maak het bord op en maak af met de saus.

Ingrediënten

– 4 stuks eendenborst
– 1/2 ui
– 1 teen knoflook
– 1 sinaasappel
– 1 fles herfstbock
– 2 dl gevogelte jus
– 8 asperges
– 100 g taugé
– 20 g Verstegen Middle East – Lhatria Fasia