Crispy bacon spies
De tradities uit de Latijns-Amerikaanse keuken komen samen in de Latijns-Amerikaanse BBQ-inspiratie van Verstegen. Zo proef je ook de zon terug in gerechten uit de Caribbean. Deze Crispy bacon spies voor op de barbecue past perfect bij de Latijns-Amerikaanse BBQ-inspiratie. Serveer de spies met de Connoisseur Chimichurri sauce.
Deel dit recept op social media
Bereidingswijze
- Wrijf de varkensbuik in met Colorozozout en vacumeer deze, laat de buik tenminste 48 uur doorkleuren bij 4 graden Celsius.
- Gaar de gevacumeerde varkensbuik in de steamer of kookketel bij 80 graden Celsius tot de kern 72 graden Celsius is.
- Koel de varkensbuik terug.
- Snijd de varkensbuik op de snijmachine tot plakken van circa 3 mm dik en leg de plakken weer terug op elkaar.
- Steek iedere 3 cm een Bamboostick gunshaped door de stapel spek.
- Snijd tussen de Bamboosticks gunshaped door tot spiesen.
- Smeer de spiesen rondom in met de World Grill - Piri Piri.
- Grill de Crispy Bacon Spies in 6 minuten krokant.
Saus-combinatietip:
Connoisseur Chimichurri sauce
Ingrediënten
- 1 kg varkensbuik z/b z/z
- World Grill - Piri piri
- 10 g Colorozozout
Benodigdheden
Bamboosticks gunshaped