Chocolade moulleux

De Middle East specerijenmengeling Likama Hloa is een mooie mix van kruiden en specerijen uit het Midden Oosten. Door de zoete specerijen, voornamelijk veroorzaakt door de kaneel en steranijs, is dit een heerlijk dessert. De warme smaken zijn afkomstig van peper en nootmuskaat. Zet dit bijzondere dessert eens op het kerstmenu.

  • Categorieën: Nagerechten

Bereidingswijze

1. Heel ei, eigeel en suiker luchtig kloppen.
2. De chocolade met de boter smelten.
3. Chocolade mengsel bij de eiercompositie voegen en doormengen.
4. Gezeefde bloem mengen met de Verstegen Middle East – Likama Hloa en door spatelen.
5. Ingevette vormpjes bepoederen met cacaopoeder en vullen met de compositie.
6. 12 uur laten opstijven in de koeling, daarna afbakken op 200 graden voor 5 minuten.

Ingrediënten

– 540 g ei (heel)
– 180 g eigeel
– 250 g suiker
– 750 g pure chocolade
– 500 g boter
– 100 g bloem
– cacaopoeder
– 10 g Verstegen Middle East – Likama Hloa