Chinese borrel spekjes - Verstegen Professional
  • Space
Space

Chinese borrel spekjes

Krokante buikspek op smaak gebracht met de Marinade - Chinese Plum en de Spicemix del Mondo - Chinatown. Te serveren voor meerdere personen tijdens een borrel.

Verstegen producten:

  • Bereidingstijd: -
  • Oventijd: -
  • Aantal porties: 2porties
  • Categorieën: Vlees

Bereidingswijze


  1. Controleer de varkensbuik op oneffenheden.

  2. Snijd er vervolgens stukken van, ongeveer 350 à 400 gram.

  3. Bestrooi de stukken buikspek met het Colorozozout en wrijf het goed in.

  4. Maak een mengsel van Marinade - Chinese Plum en Spicemix del Mondo - Chinatown en marineer hiermee het buikspek.

  5. Laat voor minimaal 12 uur gekoeld marineren.

  6. Gaar in een voorverwarmde oven op 150°C gedurende 45 à 50 minuten of tot een kern van 72 °C.

  7. Verhoog de laatste 5 minuten de temperatuur naar 180 °C voor een krokante korst.


Bereidingsadvies
Warm de Chinese Borrel Spekjes op in een voorverwarmde oven op 150°C gedurende 10 à 15 minuten of op een barbecue.

Serveertip
De Chinese Borrel Spekjes zijn erg lekker als maaltijd component.

Ingrediënten

- 4 kg varkensbuik z/b z/z
- 400 g Marinade - Chinese Plum
- 80 g Spicemix del Mondo - Chinatown
- 24 g Colorozozout