Chinese borrel spekjes
Krokante buikspek op smaak gebracht met de Marinade - Chinese Plum en de Spicemix del Mondo - Chinatown. Te serveren voor meerdere personen tijdens een borrel.
- Bereidingstijd: -
- Oventijd: -
- Aantal porties:
2porties
- Categorieën:
Vlees
Deel dit recept op social media
Bereidingswijze
- Controleer de varkensbuik op oneffenheden.
- Snijd er vervolgens stukken van, ongeveer 350 à 400 gram.
- Bestrooi de stukken buikspek met het Colorozozout en wrijf het goed in.
- Maak een mengsel van Marinade - Chinese Plum en Spicemix del Mondo - Chinatown en marineer hiermee het buikspek.
- Laat voor minimaal 12 uur gekoeld marineren.
- Gaar in een voorverwarmde oven op 150°C gedurende 45 à 50 minuten of tot een kern van 72 °C.
- Verhoog de laatste 5 minuten de temperatuur naar 180 °C voor een krokante korst.
Bereidingsadvies
Warm de Chinese Borrel Spekjes op in een voorverwarmde oven op 150°C gedurende 10 à 15 minuten of op een barbecue.
Serveertip
De Chinese Borrel Spekjes zijn erg lekker als maaltijd component.
Ingrediënten
- 4 kg varkensbuik z/b z/z
- 400 g Marinade - Chinese Plum
- 80 g Spicemix del Mondo - Chinatown
- 24 g Colorozozout