Chicken tenders

Chicken tenders

  • Categorieën: Bijgerechten, Hapjes, Hoofdgerechten, Lunch, Voorgerechten

Bereidingswijze

  1. Vermeng 15 gram Inject Tumble met 50 gram water.
  2. Snijd de kipfilet tot repen van circa 1,5 cm dik.
  3. Vermeng de pekel met de kip repen en meng tot alles goed is opgenomen, laat 12 uur gekoeld rusten.
  4. Maak 100 gram Paneer Krokant aan met 1 liter water en mix tot een glad beslag.
  5. Haal de kip repen door het beslag en paneer ze vervolgens met de Schnitzelmix – Cajun.
  6. Frituur de gepaneerde kip repen bij 165 graden Celsius gedurende 5-8 minuten.
  7. Koel de chicken tenders terug en presenteer op gewenste wijze.
  8. De chicken tenders koud presenteren of even opwarmen in een voorverwarmde oven van 180 graden Celsius gedurende 10 minuten.

Combinatietip
De chicken tenders zijn erg lekker met Connoisseur Yoghurt Garlic sauce.

 

Ingrediënten

– 1 kg kipfilet
– 15 g Inject Tumble
– 50 g water 2 graden Celsius
– 100 g Paneer Krokant
– 1 L water
Schnitzelmix – Cajun