Briwat van feta

Deze briwats breng je eenvoudig op smaak met de gevriesdroogde kruiden van Verstegen. Bestrooi royaal met de Verstegen Spicemix del Mondo - Za'atar: een klassieker uit de Libanese keuken met als hoofdnoten tijm en majoraan in combinatie met zout en sesam.

  • Bereidingstijd: -
  • Oventijd: -
  • Aantal Personen: 4
  • Categorieën: Bijgerechten, Hapjes, Voorgerechten

Bereidingswijze

  1. Maak een farce van de feta kaas met de Verstegen Gevriesdroogde Munt, Verstegen Gevriesdroogde Peterselie, Verstegen Gevriesdroogde Dille en het ei.
  2. Leg steeds 2 vellen filodeeg op elkaar en snijd in 3 repen van 5 cm breed.
  3. Lepel steeds een beetje farce onderaan op de reep en vouw de reep driehoeksgewijs tot een mooi envelopje. Doe hetzelfde met de rest van het deeg.
  4. Verhit de maisolie (voorkeur) in een pan met dikke bodem en bak hierin de envelopjes goudbruin.
  5. Laat uitlekken en bestrooi royaal met de Verstegen Spicemix del Mondo – Za’atar.

Ingrediënten

– 500 g feta kaas
– 1 rol filodeeg
– olie (maisolie)
– 1 ei
– 1 el Verstegen Gevriesdroogde Munt
– 1 el Verstegen Gevriesdroogde Peterselie
– 1 el Verstegen Gevriesdroogde Dille
Verstegen Spicemix del Mondo – Za’atar