Kip champignon taartje met spinazie

De Classic sauzen van Verstegen zijn voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare kwaliteit. Ze zijn al heerlijk van zichzelf, maar bieden ook ruimte voor een eigen, creatieve, finishing-touch. De Classic Mushroom sauce is een heerlijke basis voor kippendijen met spinazie.

  • Oventijd: 120 minuten
  • Categorieën: Bijgerechten, Hapjes, Hoofdgerechten, Lunch, Voorgerechten

Bereidingswijze

  1. Kruid de kippendij en met de Kruidenmix voor pulled pork chili.
  2. Vacumeer de gekruide kippendij en en gaar in de steamer op 100% stoom gedurende 120 minuten op 85 ºC.
  3. Terug koelen en bij handwarm het kippenvlees plukken in draadjes.
  4. Vermeng het gegaarde kippenvlees, zonder vocht, met de Classic Mushroom sauce.
  5. Beleg de plakjes bladerdeeg met spinazie en het champignonsaus-kipmengsel.
  6. Druk de hoeken van het bladerdeeg vast op elkaar.
  7. Smeer de buitenkant van het bladerdeeg licht in met de World Grill French garden.

Ingrediënten

– 1 emmer Classic Mushroom sauce 
– 80 g Kruidenmix voor pulled pork chili pure 
World Grill French garden pure
– 4 kg kippendijen (zonder been)
– spinazie (vers)
– bladerdeeg (plakjes)