Hertencarpaccio

Maak van hertenbiefstuk eenvoudig een heerlijke carpaccio. Met de kruidenmix voor wild breng je de carpaccio net extra op smaak.

  • Aantal Personen: 6
  • Categorieën: Hoofdgerechten

Bereidingswijze

  1. Meng de 15 gram Verstegen Kruidenmix voor Wild met zout en bruine suiker en wrijf het vlees hiermee in.
  2. Rol het vlees strak in folie en laat het een nacht in de koeling staan.
  3. Meng de olie met 15 gram Verstegen Kruidenmix voor Wild.
  4. Halveer de aubergine en smeer deze in met 1/3 van de kruidenolie en olie gaar deze in een oven van 180 graden voor 30 min.
  5. Maak de mini groenten schoon meng met 1/3 kruidenolie en rooster deze samen met de aubergine.
  6. Lepel de aubergine leeg en maak puree hier van.
  7. Snijd de rode biet en meng met 1/3 kruidenolie.
  8. Haal het vlees uit de folie, verwijder de marinade en dep droog.
  9. Snijd dunne plakken vlees en plet het als carpaccio.
  10. Verdeel het vlees over de borden en bouw het gerechtje op met groenten en de aubergine puree.
  11. Garneer met affila cress.

Ingrediënten

– 20 g bruine basterdsuiker
– 500 g hertenbiefstuk (platte bil)
– 1 aubergine
– 2 mini courgettes
– 2 mini venkel
– 4 mini regenboog wortelen
– 100 g gekookte biet
– 1 bakje affilla cress
– 2 x 8 g Verstegen Kruidenmix voor Wild
– 5 g Verstegen Zeezout
– 2 g Verstegen Middle East – Lahtor