Gehaktballetjes met currysaus

Laat jouw klanten genieten van een smaakvolle maaltijd met groenten en gehaktballetjes in pineapple-chilisaus, waarbij sappige gehaktballetjes, gegrilde broccoli, gepofte paprikareepjes en ananasblokjes samenkomen in een verrukkelijke saus. Presenteer deze heerlijkheid in de toonbank of in maaltijdbakjes.

  • Categorieën: Lunch

Bereidingswijze

  • Bak de gehaktballetjes en laat terug koelen.
  • Verdeel de curry saus over een diepe decoratieve schaal.
  • Verdeel hierover gelijkmatig de balletjes en de groentjes.
  • Werk af met pijpajuin en platte peterselie en enkele Chili flakes.
  • Presenteer de maaltijd in de toonbank.

Variant
Asperges kun je vervangen door sperzieboontjes.
Kan als éénpansgerecht met rijst, pasta of krieltjes.

 

Personaliseer de Classic curry sauce : Chili flakes, scheutje Pineau de Charentes, limoensap, kokosmelk, sambal oelek, sap van ananas, gembershot.

 

Ingrediënten

– 1 kg gehaktballetjes (kipgehakt met 17 g Kipkruiden
– 1/2 kg broccoli (beetgaar)
– 1/4 kg groene asperges (beetgaar)
– 1/4 kg geroosterde paprika
– 1/4 kg ananasstukjes
– pijpaj
– 150 g Ananas (blokjes)
– 1 L Classic curry sauce
Chili flakes