Boneless sparerib sweet

Deze boneless sparibs zijn heerlijk op smaak te brengen door de Guilt Free Piri Piri. De gehele Guilt Free lijn bevat geen klassieke suikervervangers/ zoetstoffen maar heeft alsnog een hoogkwalitatieve smaak, gemaakt van de beste kruiden en specerijen.

  • Aantal Personen: 6
  • Categorieën: Hapjes, Hoofdgerechten

Bereidingswijze

  1. Controleer de procureur op oneffenheden.
  2. Snijd één keer door de helft en snijd vervolgens in de lengte richting, in dikke plakken van 2 cm dik.
  3. Prik aan de bovenzijde om de 2 cm een bamboosticks gunshaped (42010) klein prikker in het vlees.
  4. Marineer vervolgens de plakken procureur met Verstegen Rich Taste Marinade voor Sparerib (402002) en laat voor minimaal 12 uur gekoeld marineren.
  5. Gaar in een voorverwarmde combisteamer op 130 °C met 20% vocht gedurende 35 à 40 minuten.
  6. Lak af met Verstegen Guilt Free Piri Piri (328201).

Bereidingsadvies
Warm de Boneless Sparerib Sweet op in een voorverwarmde oven op 160 °C gedurende 20 minuten.

Serveertip
Snijd de Boneless Sparerib Sweet tussen de bamboo sticks gun shaped 180 mm prikkers door en dien het op als tapas. Lekker met extra Verstegen Guilt Free Piri Piri.

Ingrediënten

– 2 kg procureur (zonder been)
– 300 g Verstegen Rich Taste Marinade voor Sparerib 402002
Verstegen Guilt Free Piri Piri 328201, naar smaak
– Bamboo sticks gun shaped 180 mm 42010